utorok 9. júna 2009

Wellness pod Tatrami

Pohľad na štíty Vysokých Tatier je krásny v každom ročnom období. Upokojuje, povzbudzuje, harmonizuje naše vnútro, vnáša do duše tichú radosť. Well, na svete je krásne, povieme si vtedy... To je tá najúčinnejšia terapia. O všetko ostatné, čo súvisí s vaším pocitom „cítiť sa na svete dobre“, sa postarajú zamestnanci nového Wellness hotela Borovica na Štrbskom Plese.
Prvé, čo vám napadne, keď na chvíľku zostanete stáť pred vstupom do hotela, bude myšlienka, ako celá budova pekne harmonizuje s okolitou prírodou, ako citlivo a prirodzene ju architekt umiestnil do horského prostredia a... Ako rozkošne, útulne a domácky pôsobia drevené balkóny s milým detailom, vyrezanou vetvičkou borovice, určite od nejakého miestneho umeleckého rezbára (áno, máte pravdu, zistili sme si aj jeho meno, znie rýdzo slovensky: je to Martin Vlkolinský zo Spišského Podhradia). Podobný prvok, tento raz však vyrezaný tvar rastlinky plesnivca, symbolu Tatier, zdobí masívne drevené zárubne v interiéri hotela, pripomínajúc tak rôzne ornamentálne motívy na starých truhliciach vo vidieckych domoch našich prastarých rodičov.



Pohoda na izbách
Projektantom sa podarilo zasadiť trojpodlažnú budovu wellness hotela Borovica do prostredia prekrásnej tatranskej prírody tak citlivo, akoby tam patrila odjakživa. Rovnako aj v interiéri hotela dominujú prírodné materiály: kameň vo forme bridlice, mramor, drevo a mozaika. Hotel ponúka ubytovanie v päťdesiatich luxusne zariadených izbách, z toho až v jedenástich apartmánoch. Ale pozor, každý apartmán je iný, inak architektonicky i dizajnovo riešený, rovnako ako každé poschodie je ladené v inej farbe: zelenej, bordovej či hnedo-zlatej... A pokiaľ si vyberiete izbu s kozubom, môžete sa po večeroch tešiť z praskajúceho ohníka priamo vo vašom súkromnom apartmáne.
Originálne interiérové prvky, luxusné kúpeľne s elegantnou kachličkovou výzdobou, zaujímavé doplnky, vázy s umne naaranžovanými suchými kyticami kvetov, vkusný nábytok, kožené kresielka a sedačky, a to všetko v mäkkých zemitých tónoch odvodených od hnedej farby umocňuje dojem z príjemného a nevtieravého zážitku pohody, ktorý v hoteli vládne na každom kroku.

VODNÝ A SAUNOVÝ SVET
Ak sa uvelebíte na vyhrievané ležadlá z mozaiky žiariacej perleťou v hviezdnom tepidáriu a zadívate sa cez veľké sklené okná von na štíhle borovice, potom si určite s hlbokým povzdychom poviete len to jediné: že je čas hodiť všetky starosti za hlavu a užívať si dni, ktoré vám bolo dopriate stráviť v hoteli Borovica.
Čo všetko teda môžete zažiť a robiť vo vodnom a saunovom svete hotela? Predovšetkým plávať, a tým máme na mysli ozajstné plávanie, nielen močenie sa v bazéniku štyrikrát štyri metre, len aby sa nepovedalo. Wellness hotel Borovica sa môže pochváliť 20 metrovým vnútorným plaveckým bazénom, malým bazénom pre deti i priestrannou vírivkou a Kneippovým šliapacím kúpeľom nôh. V oddelenej saunovej časti si môžete schladiť hlavu v dvoch bylinkových saunách, infra saune a, samozrejme, v klasickej suchej fínskej saune, ku ktorej prináleží ochladzovací bazén v tvare veľkého dreveného suda, a kto sa na to cíti, môže ešte, tak ako ho pán boh stvoril, vybehnúť von.
Komu nestačí aktívny pobyt vonku v horách, ten si ešte môže zacvičiť v hotelovom fitnescentre alebo priamo pri báze Pilates.
Nechýba ani hydromasážna vaňa a výber masáží od detoxikačnej medovej, cez masáž lávovými kameňmi, reflexnú masáž chodidiel až k tureckým masážam hammam.
Ako bonus: V relax bare sa môžete osviežiť šálkou čaju alebo špeciálneho detoxikačného nápoja, zabaliť sa do deky a oddychovať, pospávať, čítať noviny, meditovať alebo si len tak predstavovať niečo krásne a príjemné... Papučky a biely bavlnený župan patria k štandardnej výbave každej izby.

WELL EXTRA
Wellness špecialitky hotela Borovica

Turecký kúpeľ - Túto špeciálnu spa procedúru si môžete vychutnať v saune z bieleho mramoru na vyhrievanom stole. Turecký kúpeľ (hammam) je rituál očisty tela i duše. Zatiaľ čo vy odpočívate na teplom mramorovom lôžku, skúsený masér vám pomocou žinky odstráni z tela nielen odumretú kožu, ale i negatívnu energiu. Koža sa vyhladí, zrýchli sa cirkulácia krvi a uvoľní sa napätie v tele. Po tomto dokonalom peelingu od hlavy až po päty nasleduje penová masáž. V horúcom vzduchu sa póry na koži otvoria a absorbujú exotické vonné oleje. Celé telo začne znovu dýchať. Voda sa potom postará o konečnú očistu tela.
Masáž bylinkovými vrecúškami – táto úžasné príjemná a uvoľňujúca masáž patrí k rituálom indickej Ayurvédy. Aromatické vrecúška naplnené bylinkami sa zohrejú v horúcom olejovom kúpeli a prikladajú na telo. Toto neobyčajné ošetrenie prevoňané exotickými diaľkami má detoxikačné účinky, pôsobí proti opuchom a zlepšuje prekrvenie pokožky. Ide o príjemnú relaxáciu, pri ktorej sa olej vstrebáva do tela pokožkou a súčasne pôsobí účinok bylín prostredníctvom dýchacích orgánov pozitívne na priedušky, lymfatický systém a imunitu.

Ak túžite po niečom výnimočnom, na terase hotela nájdete vírivý bazén s výhľadom na krásnu tatranskú prírodu.


Kneippov šliapací kúpeľ
je kúpeľom pre vaše nohy. V štyroch vaničkách so striedavou vodou sa nachádzajú kamene rôznej veľkosti. Chodením po nich docielite premasírovanie chodidiel a stimuláciu dôležitých nervových zakončení jednotlivých orgánov. Striedavo teplá a studená voda prekrví celé dolné končatiny a podporuje činnosť cievnej steny v podobe cievnej gymnastiky.

NÁŠ TIP
Hotel pripravuje atraktívne „balíky“ služieb a túto ponuku bude pravidelne zverejňovať a aktualizovať na svojich webových stránkach. Z tých najaktuálnejších a najzaujímavejších vyberáme:

Wellness a romantika pre zamilovaných
3 noci s polpenziou, neobmedzeným vstupom do wellness, pre dámu antistresová masáž tváre a očisťujúci telový píling Payot, pre pána perličkový kúpeľ s minerálnymi kryštálmi Payot a aromaterapeutická celotelová masáž. Plus niečo extra pre obidvoch: jacuzzi pod holým nebom s fľašou sektu a kráľovská aromaterapeutická masáž s afrodiziakálnymi éterickými olejmi.

Skvostné víno a ešte skvostnejšia vínotéka
Siedmi vinárski princovia vám ponúknu tie najlepšie vína zo Slovenska, každé z nich ovenčené minimálne jednou medailou z národných ale i medzinárodných vinárskych súťaží. Po slovenských vínach môžete ochutnať vína našich rakúskych susedov, najmä tie z údolia Wachau a blízkeho Burgenlandu a na vínnej karte nechýbajú ani lepšie vína z Francúzska a Talianska. V anglickom salóniku s krbom, jedinom mieste, kde možno fajčiť, asi ťažko páni odolajú kubánskej cigare a čaše ohnivého koňaku alebo whisky.

Biomenu
Vráťme sa však k zdravému jedálničku, veď sme vo wellness hoteli. Čo by ste tak povedali na ľahké biomenu? Mozzarella, s paradajkovou pohánkou, chrumkavými toustíkmi a rukolou, po ktorej nasleduje grilovaný steak z lososa s tofu, so zelenou fazuľkou a kukuričnou polentou a ako dezert jablkové lievančeky s limetkovou smotanou... A víno? K biomenu jedine biovíno!


Trojlístok VIP
Štyrom hviezdičkám by mali zodpovedať aj zaujímavé detaily, ktoré ozvláštňujú hotel a potvrdzujú vysokú úroveň jeho služieb. Všimli sme si, že vo wellness hoteli Borovica nezabúdajú ani na fakt, že dobré, kvalitné značky by sa mali navzájom podporovať, veď z tejto vzájomnej spolupráce budú ťažiť vždy obe strany. Potrebujete dôkazy? Francúzska kozmetika Payot s dôsledne prepracovaným systémom rôznych ošetrujúcich procedúr, s použitím minerálnych kryštálov a ílov či balzamov s extraktmi z polodrahokamov, patrí k jednej z najlepších a najuznávanejších na svete. Čaje Tea Forte v ručne tvarovaných vrecúškach z voľne tkanej textílie predstavujú najdelikátnejší spôsob lúhovania čaju na svete. Tieto malé umelecké dielka sú schopné uvoľniť z čaju toľko chutí a vôní ako sypané čaje. Biovíno spoločnosti Natural-Alimentária z Veľkého Krtíša, jediného vinárstva na Slovensku, ktorá produkuje ekologické vína s biocertifikátom Európskej únie. Módne Chardonnay, typicky slovenské Veltlínske zelené, červené Rulandské modré – ktoré vám bude chutiť viac?

Detičky sú vítané!
Pre najmladších hostí hotela je pripravená detská herňa s priestrannou terasou. Kým si vy budete chcieť oddýchnuť, vaše deti sa môžu zabaviť pri rôznych animačných programoch, ktoré pre ne pripravíme. K dispozícii majú plazmový televízor, kde si môžu pozrieť rozprávky i tabuľu na kreslenie, ale animatórky ich vezmú aj von, kde si budú môcť zabehať, zašantiť i zasúťažiť a do sýtosti sa vyblázniť na čerstvom tatranskom vzduchu.

Zdroj: S. Zalová

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.